FOSSCOMM ’09 – recap

Φοσκομ ιζ οβερ!!!

Τι είναι όμως τελικά το Fossomm; Πολλοί από εμάς έχουν συνδυάσει το γεγονός ως ένα βαρετό 2ήμερο συνέδριο γύρω από το ανοιχτό και ελεύθερο λογισμικό. Έτσι όπως το έζησα εγώ θα έλεγα ότι πρόκειται για μια γιορτή. Εντάξει, υπήρχαν και οι βαρετές παρουσιάσεις αλλά σε τέτοια συνέδρια πας περισσότερο για τα flames. Αχ καημένε Κόγια τι άκουσες πάλι. Πέρα από την πλάκα, μπορώ να μιλήσω για το καλύτερα  οργανωμένο (από εθελοντές) ελληνικό γεγονός που πήγα τα τελευταία χρόνια. Τα παιδιά μας τάισαν κιόλας, ας μην αναφέρω καλύτερα τα μπλουζάκια, τους καφέδες και τα γλυκά. Όλα ήταν άψογα, όλα δούλεψαν τέλεια, ΟΚ σχεδόν τέλεια. Έβαλα πάλι το χεράκι μου βλέπετε και έριξα το ρεύμα σε ένα εργαστήριο. Δεν φταίω εγώ, ο καημένος ο φορτιστής του EeePC που πήγα να τον βάλω στην μπρίζα. Ο Μπερεδήμας όμως ζήλεψε και έριξε και αυτός το ρεύμα στο δεύτερο εργαστήριο και έτσι καταλήξαμε να κάνουμε το Fedora el-hackfest σε αμφιθέατρο. Όλα αυτά έγιναν την Κυριακή το απόγευμα. Ας πάμε όμως λίγο ποιο πίσω, στην Παρασκευή

Φτάνουμε λοιπόν με την ομάδα του SerLUG κατά τις 9 στο ξενοδοχείο και βρίσκομαι μπροστά σε ένα συγκεντρωμένο πλήθος περίπου 30-40 ατόμων οι οποίοι φορούσαν geeks μπλουζάκια. Εδώ ήμαστε λέω. Πάμε αφήνουμε γρήγορα τα πράγματα στα δωμάτια και βουρ για μπύρες! Μπύρες έ; Τι θυμήθηκα τώρα.. Ακόμη θα μας θυμάται η σερβιτόρα. Ξεκινήσαμε καμιά 30ρια άτομα και όλο και περισσότεροι έρχονταν Φτάσαμε σε σημείο να πιάσουμε όλα τα τραπέζια του μαγαζιού. Η μπύρα έρεε άφθονη στην μεριά του chanias-lug όπου στο “στην υγειά μας” ακουγόταν κάθε 2′. Αφού ζαλίστηκαμε λοιπόν πίσω στο ξενοδοχείο για λίγες ώρες ξεκούρασης.

8:00 π.μ. Σάββατο ξυπνητήρι. Ώρα να πάμε στο TEI Λάρισας να ετοιμάσουμε το Fedora Booth. Τα παιδιά του linux team ήταν εκεί και μας περίμεναν. Τα είχαν στήσει όλα τέλεια και είχαν προβλέψει και καλύψει κάθε μας ανάγκη. Για ακόμη μια φορά, great work guys! Το Σάββατο κύλισε ομαλά με πολύ κόσμο να περνάει από το booth μας, ωραίες παρουσιάσεις και ενδιαφέροντα workshops με αυτό του Gentoo να ξεχωρίζει. Α, να μην ξεχάσω και τα flames. Πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις στου διαδρόμους με πολλούς fans σε αυτή μεταξύ μέλών του Hellug, klug και chanias-lug με θέμα τη σύσταση συλλόγου Chanias-lug kai klug. Την παράσταση πάντως έκλεψε το flame Fedora+Mandriva VS Ubuntu aka Πιέρρος Παπαδέας + Χρήστος Μπαχαράκης + Παναγιώτης Χρηστέας  VS Κωσταντίνου Τόγια. Αχ καημένε Τόγια τι άκουσες πάλι. Τελικά καταλήξαμε σε ένα τσιπουράδικο να τα πίνουμε παρέα. Ένας θεός ξέρει τι ήπιαμε πάλι(βλέπε μεθυσμένο Πιέρρο και Αλέξη). Μετά τα τσίπουρα και καθώς πήγαινα στο ξενοδοχείο βρέθηκα στο δρόμο του Κωστή (aka Ventrix) ο οποίος με παρέσυρε για μια τελευταία μπύρα, έτσι να σβήσουμε τα τσίπουρα. Λίγη μπύρα και πολύ chit-chat με την Ελένη (what a cool girl!). 3:00 π.μ., πάλι νωρίς θα κοιμηθούμε.

100_2112

(Fedora 11 el-hackfest from bessy)

Κυριακή πρωί, λιγότερος κόσμος περισσότερη χαλαρή διάθεση αλλά με ένα δυναμικό ξεκίνημα καθώς στο βήμα ανέβηκε ο Πιέρρος Παπαδέας παρουσιάζοντας την κοινότητα του Fedora και ο Δημήτρης Γλέζος το Transifex. Εκείνη τη στιγμή έκανε την εμφάνιση του και ο πιγκουίνος του linux team (δείτε φωτογραφίες). Κατα το μεσημέρακι πήγαμε να ξεκινήσουμε το ελληνικό fedora 11 hackfest όπου το τί έγινε αναφέρθηκε ποιο πάνω. Παράλληλα έλαβε μέρος και το Fedora workshop του Κώστα Αντονάκογλου με θέμα το Fedora 10 Electronic Lab. Η υπόλοιπη μέρα κύλησε ομαλά με τους εναπομείναντες (chanias-lug, Fedora el-team, linux team και μερικούς ακόμη) να καταλήγουμε για ωραίο φαγητό στα “τηγανάκια”. Αφού ευχαριστήσαμε το linux team για την άψογη διοργάνωση και ανανεώσαμε το ραντεβού μας ήπιαμε μέχρι τελικής πτώσης. Τι πρωτότυπο! Αν νομίζετε ότι όλα τελειώνουν κάπου εδώ κάνετε μεγάλο λάθος. Το chanias-lug φρόντησε για αυτό. Πίσω στο ξενοδοχείο και το μόνο που θυμάμαι είναι εμένα με τον Πιέρρο και τον Δημήτρη να χτυπιόμαστε (ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ) στα πατώματα από τα γέλια και έναν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Χουτουρίδη να λέει στον ξενοδόχο που πήρε τηλέφωνο να μας κάνει παρατήρηση: “Θα το σκεφτούμε και θα σας απαντήσουμε σύντομα, σας ευχαριστώ πολύ”. Τα λόγια είναι περιττά.

Η Fosscomm τελείωσε αλλά όχι και το ελληνικό fedora hackfest το οποίο τη Δευτέρα μεταφέρθηκε στην αίθουσα του linux team μέσα στο ΤΕΙ. Τελικά δεν καταφέραμε να κάνουμε πολύ δουλειά. Τελικά καταφέραμε να βρούμε 2 bugs, να μεταφράσουμε πολλά strings και να κερδίσουμε έναν νέο μεταφραστή.

Δευτέρα απογευματάκι, ώρα να ανηφορίσω Fosscomm is over 😦
Θέλω κι άλλο!

Τι μου άρεσε:

+ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, εκτός:

Τι δεν μου άρεσε:
– Διήρκεσε λίγο. Πολλοί ήρθαμε από την Παρασκευή, γιατί να μην το εκμεταλλευτούμε;
– Λίγες παρουσιάσεις
– Πολλές παρουσιάσεις ξένων project. Οι Έλληνες τι κάνουν, που είναι;
– Λίγες κοινότητες
– Πολύ λίγα booth (αμα δεν έχεις τους ubuntades απέναντι σου να πετάτε χαρτάκια και να ψαρεύεις χρήστες, δεν έχει χάζι)
– Δεν είχαμε καρτελάκια με τα ονόματα μας-nickname-ιδιότητα
– Χάλια ασφάλειες στα εργαστήρια σας, όλο έπεφταν

Ομαδική Φωτογραφία

Άλλες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στο άλμπουμ του Δημήτρη Γλέζου και στον FTP Server του Linux Team.

Υ.Γ.: Περιμένω απο τον δαιμόνιο Γιώργο Πορτοκάλογλου να οργανώσει ξανά ένα παρόμοιο event πολύ πολύ σύντομα. Επίτιμοι καλεσμένοι chanias-lug. Έχει κανείς καμία αντίρρησή;

Advertisement

2 responses to “FOSSCOMM ’09 – recap”

  1. Με δίνεις στυγνά και δεν ξέρω πως θα μπορέσω να ξανανοικιάσω ξενοδοχείο στην Λάρισα, αλλά…. θα σας δείξω εγώ. Θα δείτε τι θα πάθετε.
    Μέχρι το επόμενο πάντως είστε όλοι καλεσμένοι στα Χανιά. Έρχεται και καλοκαιράκι μην το ξεχνάμε αυτό.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers like this: